Guia de l’usuari de FarmOS

Introducció

Benvingut a la guia d’usuari oficial de farmOS. Aquests documents estan destinats a persones que utilitzaran farmOS per a la conservació de registres i la gestió de la granja.

Si busqueu informació sobre allotjar farmOS o contribuir al desenvolupament, consulteu la documentació dedicada sobre aquests temes:

Inicia sessió

El primer pas per utilitzar farmOS és iniciar la sessió. Tots els registres són privats per defecte i només es poden visualitzar persones amb un nom d’usuari i una contrasenya.

Per iniciar la sessió, primer heu de conèixer l’adreça del vostre lloc de farmOS. Si allotgeu farmOS amb nosaltres , aquesta adreça és molt probable https://farmX.farmos.cat( com farmX és el nom de la vostra finca). Si algú altre té el vostre farmOS, us podran dirigir a l’URL correcte.

Introduïu l’URL al navegador web del vostre ordinador, telèfon o tauleta i hauríeu de veure un formulari d’inici de sessió. Introduïu el vostre nom d’usuari i la vostra contrasenya i feu clic a “Inicieu sessió” per començar a utilitzar farmOS.

panell

El primer que vereu quan inicieu la sessió és el tauler de control del sistema FarmOS.

A l’esquerra hi ha les llistes de tot. El “Pla” mostra totes les tasques que cal fer. Si us perdeu una tasca, a sota es mostrarà també una llista “Tasques tardanes”.

A la dreta hi ha el mapa de la granja, on podreu veure les zones que heu mapejat. Podeu fer-ho servir per navegar als registres de farmOS fent clic sobre una àrea i, a continuació, fent clic als enllaços disponibles del local emergent.

Al mapa, podreu veure un conjunt de mètriques de la granja, incloses les àrees cartogràfiques totals, els actius totals, etc. Es poden afegir mètriques addicionals mitjançant mòduls.

farmOS està dissenyat per fer que els vostres registres siguin abordables des de diversos angles, de manera que és fàcil trobar registres que vau fer en el passat i afegir-ne de nous en el futur.

El menú principal de la part superior proporciona enllaços directes als quatre tipus principals de registres:

  • Zones : llocs a la finca o fora de la granja
  • Actius o Béns : coses de valor que esteu gestionant
  • Registres : esdeveniments relacionats amb àrees, béns i persones
  • Persones : persones amb inicis de sessió a farmOS

En aquestes pàgines es mostraran totes les àrees, actius/béns, registres o persones del sistema. Les opcions de filtre i ordenació us permeten reduir les llistes per trobar el registre que busqueu.

També podeu utilitzar el mapa per navegar a registres relacionats amb àrees específiques. Per exemple, si voleu veure el registre d’una plantació específica, podeu fer clic al camp del mapa on es troba la plantació i veureu tots els actius d’aquest camp.

Si busqueu un registre específic, podeu trobar-lo a través del menú principal (i submenús “Registres”) o podeu trobar l’àrea o amb el qual s’associa el registre, i també hi apareixerà el registre.

Tots els vostres registres es poden connectar i relacionar d’aquesta manera per facilitar la navegació.

FarmOS + Kit de camp

Quan els registres de farmOS es marquen com a “no fets” i s’assignen a un dels usuaris de la granja, aquests registres es sincronitzaran amb l’aplicació Field Kit d’aquest usuari a la pantalla “Els meus registres”. D’aquesta manera, podeu assignar tasques a diferents persones i poden actualitzar el registre a mesura que s’acabi la tasca.

Per obtenir més informació sobre la instal·lació de farmOS per a la vostra granja, visiteu la pàgina d’ allotjament . Per obtenir informació sobre com descarregar i utilitzar l’aplicació Field Kit, visiteu la pàgina Field Kit .El contingut de farmOS.org es troba sota una llicència internacional de Creative Commons Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 .
farmOS és una marca registrada de Michael Stenta